V Ústeckém kraji se provádí monitoring vodních ploch


0 0 votes
Hodnocení článku

Policie Poříčního oddělení Policie ČR realizuje v zimních měsících roku 2010 a 2011 projekt sledování síly ledu na vybraných lokalitách, kde se shromažďuje velké množství lidí a sportuje se na ledu.V letošní zimě se provádí monitoring na vybraných místech v oblasti Děčín, Most, Litoměřice, Teplice a Ústí nad Labem. Měření loušťky ledu se provádí sondáží ve vzdálenosti 1, 5 a 20 metrů od břehu. Výsledky měření jsou k dispozici na stránkách Policie ČR pro jednotlivé lokality a jsou posílány příslušným obecním úřadů poblíž sledovaných ploch. Sledování  bylo zahájeno 10.12.2010 – informace – Děčín, Most, Litoměřice, Teplice, Ústí nad Labem.

Sledování síly ledu má své opodstatnění právě v období kolísání teplot. Uvidíme, jak se se bude dařit projekt realizovat a zda získané informace pomohou lidi včas informovat a varovat.  

Velké vodní plochy lákají po zalednění ke vstupu.V Jihočeském kraji na vodní nádrži Lipno se udržuje v zimním období dráha pro jízdu na bruslích. I tady lze předpokládat, že s údržbou dráhy souvisí i sledování tloušťky ledu.  

Každopádně se vyplatí být na přírodních vodních plochách obezřetný. Doporučujeme také dodržovat zásady pohybu po zamrzlé vodní ploše.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
0 0 votes
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Další články z IZDoprava.cz

Stránka načtena za 2,10864 s | počet dotazů: 203 | paměť: 24588 KB. | 21.05.2024 - 04:09:01