V Ostravě se snaží zlepšit stávající parkovací systém


K větší propagaci P+R parkovišť v Ostravě od 8. října probíhá kampaň nazvaná Párkování, aneb Zaparkujte na budoucím P+R na Hlubině v Dolní oblasti Vítkovice a získejte párek v rohlíku ZDARMA. Akce se koná v pracovní dny od 7.30 ráno do 12.00 hodin. Tato parkovací plocha je vhodná i pro celodenní parkování osobních aut. Po zaparkování vozidla lze snadno přestoupit na MHD a během pár minut dojet do centra. Intenzivně jsou v současné době připravována dvě P+R parkoviště na Hlubině – pro přijíždějící od Frýdku – Místku a Havířova a v lokalitě Černý potok pro auta přijíždějící z Hlučínska. Všechna parkoviště jsou naplánována v blízkosti a snadné dostupnosti MHD s dojezdem do centra v řádech několika minut. Dovybavena budou WC, půjčovnou kol a podobně.

Pro zlepšení parkování ve městě připravuje město také výstavbu parkovacích domů. V roce 2019 začne realizace parkovacího domu se sedmi patry před Městskou nemocnicí Ostrava. Dokončován je investiční záměr pro parkovací dům na křížení ulic Porážkova a Švabinského, třetí parkovací dům vznikne u Plynáren na křížení ulic Porážkova s ulicí Mariánskohorskou.

Další změny nastanou v 1. čtvrtletí příštího roku, kdy dojde v širším centru města k dopravním změnám a omezením, které přispějí k vyšší ochraně osob bydlících a sídlících v tomto území.  V současnosti nezpoplatněné parkovací plochy budou zařazeny do režimu parkovací karty „A“ a „R“. Místa pro abonenty a rezidenty rozšíří lokalita Fifejdy III – místní komunikace: Garážní, Hornopolní (úsek Varenská – Sládkova), Sládkova (včetně zaslepeného úseku ve směru na ul. Cihelní), U Stadiónu (zaslepený úsek od napojení na ul. Sládkova), Varenská (úsek Hornopolní – Sládkova) a lokalitu Šalamoun (Foerstrova, Gajdošova, Havířská, Na Jízdárně, Dr. Malého,  Hornická, Hornických učňů, Chocholouškova, náměstí Jiřího Myrona, Na Široké, Nedbalova, Na Zapadlém (pouze část po parkoviště KÚ), Šalamounská, Petra Křičky, Sportovní, Uhelná, Zelená (úsek Vítkovická – Výstavní), Karolínská.

Zdroj: Ostrava


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Další články z IZDoprava.cz

Stránka načtena za 2,11005 s | počet dotazů: 198 | paměť: 20275 KB. | 30.04.2024 - 14:20:45