Vzhledem k vysokému průtoky vody na Vltavě zůstávají i nadále dosud schválená opatření v platnosti


0 0 votes
Hodnocení článku

Dnes dopoledne se opět sešla pražská povodňová komise, která projednala aktuální situaci ohledně povodňové aktivity. Praha zůstává stále v pohotovosti a sleduje postupně se vyvíjející situaci. Vzhledem k vysokému průtoky vody na Vltavě zůstávají i nadále veškerá dosud schválená opatření v platnosti. Snižování průtoku vody bude postupné a mělo by trvat zřejmě do konce týdne. V současnosti zůstávají pro veřejnost uzavřeny jak náplavky, tak je zastavena plavba na Vltavě.

Praha již o víkendu nabídla pomoc ostatním krajům, které jsou povodněmi nejvíce zasaženy, hlavní město nyní shromažďuje veškeré požadavky a v co nejkratší době zajistí dopravu materiálu na místa nejvíce postižená povodněmi. Jedná se například o topidla, vysoušeče, pracovní pomůcky, lopaty a další materiál, který lidé využijí k odklizení trosek a dalším pracím.

„Hlavním úkolem týmu společnosti Pražské vodovody a kanalizace, a.s., bylo zajistit během povodní nepřerušenou dodávku pitné vody pro Prahu a chránit kanalizační systém před zatopením. V rámci přijatých opatření PVK aktivovalo tři čerpací stanice v místech s protipovodňovými bariérami na Čertovce, v ulici Za elektrárnou v Holešovicích a U Galerie ve Zbraslavi. Průběžně je monitorována kvalita surové vody na všech zdrojích. Dodávka pitné vody zůstala po celou dobu stabilní, i když některé jímací studny na úpravně vody v Káraném byly dočasně odstaveny. Vzhledem k silně podmáčenému terénu je možné, že se zvýší počet havárií na vodovodních řadech. Aktuálně řešíme mimořádnou havárii vodovodního řadu DN 500 v ulici Liberecká. Vodovodní řad je uložen ve velké hloubce a zásobuje nemocnici na Bulovce, takže není možné s jeho opravou vyčkávat,“ dodává radní pro infrastrukturu Michal Hroza.

Lidé by se v následujících dnech měli vyhnout ulici V Holešovičkách a Liberecké ulici, které jsou z důvodu havárie částečně uzavřeny. Uzavřena je také silnice v Břežanském údolí, kde došlo k sesuvu půdy. Průjezd zde zůstane uzavřen i v následujících dnech. Dopravní podnik hl. m. Prahy předpokládá, že stanice metra Muzeum bude zprovozněna v rámci středečního dne, stejně tak se od zítřejšího dne zpřístupní návštěvníkům Zoo Praha. Lanovka na Petřín by však měla být mimo provoz nejspíše do konce tohoto týdne.

Povodňová komise se opět sejde nejpozději ve středu ve 14:00 hodin a upřesní veškerá opatření. Hlavní město tímto žádá obyvatele, aby sledovali média, stránky praha.eu a další kanály metropole, kde budou veškerá opatření aktualizována.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj:

Hlavní město Praha

Ilustrační foto:

B. Borová, IZDoprava


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
0 0 votes
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Další články z IZDoprava.cz

Stránka načtena za 2,44917 s | počet dotazů: 214 | paměť: 20492 KB. | 19.09.2024 - 15:05:19