Praha připravuje změny v provozu taxislužby.


0 0 votes
Hodnocení článku

Na svém 26. jednání jednala Rada hlavního města Prahy o návrhu regulovaných cen taxislužby a vydání nového Provozního řádu taxistanovišť. V návrhu je zvýšení cen a další úpravy vymezující kvalitu nabízené taxislužby.Navržené ceny:

Jednorázová sazba 40 Kč  ( současná 34 Kč)

Jízda – 1 km              28 Kč ( současná 25 Kč)

Čekání – 1 minuta      6 kč  ( současná   5 Kč)

Dále je v návrhu rozšíření požadavků na vozidla taxi, které musí být splněny provozovatelem nebo řidičem taxi před sepsáním smlouvy o užívání taxistanovišť zřízených hlavním městem Prahou.

Návrh obsahuje – “ automobil používaný k poskytování  taxislužby musí být alespoň nižší střední třídy. Dále je požadavek  žluté barvy ve stanoveném rozpětí odstínů na celém vozidle, stáří vozidla do osmi let a vybavení vozu klimatizací. Jako určitý bonus při splnění uvedených podmínek by měla být možnost využívat k jízdě se zákazníkem vyhrazené pruhy pro autobusy městské hromadné dopravy a tramvajové pásy v úrovni vozovky ( ve vybraných úsecích komunikace).

Další informace o provozu taxi v Praze aktuálně.

Nový Provozní řád taxistanoviť projde nyní připomínkovým řízením a Radě hl. města  Prahy bude předložen opět ke konci září. Po schválení se počítá s jeho platností od 1. ledna 2007.  S ohledem na technologické podmínky a splnění nových požadavků  budou moci vozidla schválené k nabídce služeb na městských taxistanovištích před tímto datem poskytovat taxislužbu podle podmínek v původní nájemní smlouvě až do roku 2008.

Doporučujeme navštívit !

* mapa taxistanovišť


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
0 0 votes
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Další články z IZDoprava.cz

Stránka načtena za 2,16380 s | počet dotazů: 195 | paměť: 24547 KB. | 02.05.2024 - 14:20:31