K urychlení dopravy MHD pomůže preferenční jízdní pruh!


0 0 votes
Hodnocení článku

(11:45) V Českých Budějovicích se připravuje projekt koridoru linky číslo 3. Jedná se preferenční opatření zvýhodňující vozidla MHD, které pomůže k urychlení dopravy. V rámci připravovaného projektu bude v úseku od výstaviště až po nádraží vyznačen preferenční pruh a budou zde provedena dopravní a stavební opatření včetně řízení křižovatek přes ústřednu. Stavební úpravy budou v hodnotě zhruba 12 milionů korun a bude se na nich podílet i dopravní podnik.

Linka číslo 3 byla vybrána, protože se jedná o nejvytíženější linku spojující sídliště a autobusovým a železničním nádražím. Díky vybudování koridoru se urychlí v určeném úseku i provoz dalších linek, které touto trasou projíždějí.

Preferenční opatření formou vyznačení jízdních pruhů se již po několik let uplatňuje v Praze a v Ústí nad Labem, kde pomáhají zajistit plynulejší průjezd vozidel MHD v době zvýšeného provozu na komunikacích nebo u křižovatek. Preferenční vyhrazené jízdní pruhy  jsou vyznačené vodorovným a svislým dopravním značením s označením doby, kdy je preference vozidel platná( dny v týdnu nebo časové rozmezí).

Více informací o preferenčních opatřeních v Praze na jdete na stránkách ROPIDU http://www.ropid.cz/o-systemu/Preference-PID__s177x750.html#pruhy


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
0 0 votes
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Další články z IZDoprava.cz

Stránka načtena za 2,44415 s | počet dotazů: 201 | paměť: 25243 KB. | 15.10.2024 - 13:05:26