Vyhodnocení projektu "Bezpečně do školy"


0 0 votes
Hodnocení článku

Ve Zlínském kraji se v letech 2006 – 2007 realizoval projekt zaměřený na zvýšení bezpečnosti silničního provozu dětí školního věku. Realizovala se bezpečnostní opatření na rizikových místech i výchovně zaměřené činnosti ve vybraných školách.Školy byly ve spolupráci s Policií ČR vybrány s ohledem na místa se zvýšeným rizikem dopravní kolize. V těchto místech byly provedeny úpravy, došlo u umístění zvýrazněného svislého dopravního značení a v některých lokalitách bylo provedeno vodorovné značení značka A12 “ Pozor děti“ spolu s nápisem “ DĚTI“. V roce 2006 bylo provedeno i několik úprav přechodů pro chodce s tzv. 3D efektem ze strukturovaného plastu, ale technologie se neosvědčila a v dalším roce se již tato úprava nerealizovala.

Do projektu bylo zapojeno v roce 2006 celkem 2 403 žáků ze 23 škol a v roce 2007 celkem 1 509 žáků ze 13 škol. Děti z 1. stupně základních škol se zapojily do interaktivního programu s využitím her a soutěží.

Na projektu “ Bezpečně do školy“ se ve Zlínském kraji podílelo ještě několik dalších organizací: Krajská hygienická stanice Zlínského kraje, Střední policejní škola Holešov,BESIP – ústřední automotoklub, Pedagogicko psychologická poradna Zlín, Uherské Hradiště, Vsetín a Kroměříž, Ředitelství silnic a dálnic Zlínského kraje.

Při vyhodnocování realizací projektu “ Bezpečně do školy“ z jednotlivých měst i krajů se prokazuje, že se osvědčuje kombinace výchovných činností zaměřených na děti 1. stupně základních škol a promyšlené úpravy rizikových míst v okolí škol. Tady je potřeba zohledňovat místní specifika a každé místo vyhodnocovat pro užití nejvhodnější úpravy.  Právo z tohoto důvodu informujeme čtenáře na našich stránkách. Uvítáme příklady z Vašeho města – obce.

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
0 0 votes
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Další články z IZDoprava.cz

Stránka načtena za 2,06770 s | počet dotazů: 198 | paměť: 24554 KB. | 09.05.2024 - 15:38:04